Middelbrand langs de A12 bij Nieuwerbrug leidt tot afsluiting

NIEUWERBRUG – Aan het begin van de avond is er brand ontstaan in hooibalen die in veld langs de A12, tussen Nieuwerbrug en Bodegraven, lagen. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand.

Er was sprake van veel rookontwikkeling en om die reden werd de snelweg richting Den Haag volledig afgesloten. Ook op de rijbaan in de andere richting ontstond een (lange) file, aangezien hier maar één rijstrook open bleef.

Er is de laatste tijd veel gemaaid en de hooibalen lagen klaar om opgehaald te worden. Om overslag naar de berm van de A12 te voorkomen en om het vuur te doven heeft de brandweer onder andere hooibalen in de sloot gegooid. De oorzaak van de brand is onbekend, maar de hitte van de afgelopen dagen kan ervoor gezorgd hebben dat het vuur kon ontstaan.

Foto’s: Remco F. Gerritsen

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten