UPDATE | Zeer Grote Brand bij scheepswerf in Leiden

Leiden – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in een bedrijfspand aan de Hoge Morsweg in Leiden brand uitgebroken.De brand woedde bij Akerboom Yacht Equipment, een scheepswerf.

Rond 1.25 uur brak de brand uit. De brandweer schaalde op naar “Zeer Grote Brand”. De brand is niet uitslaand geweest, wel kwam er veel zwarte rook uit het pand. Totaal zijn er vijf tankautospuiten, twee autoladders, twee groot water transporten en diverse aanvullende eenheden opgeroepen om de brand te bestrijden. Bij de brand raakte een brandweerman gewond, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Om 02.44 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was en dat de brandweer begint met de nacontrole. Hierbij werd uit voorzorg een waterkanon opgesteld. De oorzaak van de brand is nog onbekend en zal worden onderzocht.

Foto’s Jelle Corstens

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten