Grote zoekactie vanwege twee gevonden kinderfietsen bij de Middelweg te Zevenhuizen

Zevenhuizen – Op het Schelpenpad, nabij de Middelweg, in Zevenhuizen zijn dinsdagmiddag twee loopfietsen nabij de Zevenhuizerplas gevonden. Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van een persoon te water.

Tijdens een surveillance trof een medewerker van Staatsbosbeheer, die vergezeld werd door iemand van handhaving, op een schelpenpad de twee kinderfietsen aan rond 15.40 uur . Vanwege de rare plek en de zeer lage zelfredzaamheid van hooguit vier jarigen, werd er alarm geslagen. De hulpdiensten konden zo snel niemand vinden en om zeker te zijn dat er niemand in het gebied was, werd er besloten om luchtsteun in te roepen. Terwijl het opgeroepen Drone Team van brandweer Rotterdam-Rijnmond nog onderweg was, startte een politiehelikopter al een zoektocht.

Door de luchtverplaatsing kon ook gemakkelijk tussen het hoge riet worden gekeken, maar de ook dit leverde niks op. De heli landde nabij de locatie op het moment dat de drones klaar werden gemaakt voor een nieuwe zoektocht, mede boven de sloot. Op het moment dat men de drone de lucht in wilde laten gaan, meldde er zich een man die de eigenaar van de fietsen bleek te zijn. Na ruim twee uur kon de zoektocht worden gestaakt met de wetenschap dat er niemand vermist werd. Mede door de inzet van Social Media kwam de man aan de wetenschap dat vanwege zijn aangetroffen fietsen de grote inzet van hulpdiensten aan de gang was. Hij was erg geschrokken dat er zoveel man en materiaal hiermee bezig was en zal dit waarschijnlijk niet snel nog een keer laten gebeuren.

Foto’s en video: Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten