Auto rijdt Westeinder Plassen in; twee personen overleden

Leimuiden  – Bij een ernstig ongeval op de Herenweg nabij Leimuiden zijn vanmorgen twee personen overleden nadat hun voertuig in het water belandde. Het ongeval vond even na 6.00 uur plaats. Vijf ambulances, een traumahelikopter, de politie en de brandweer kwamen ter plaatse.

Door nog onbekende oorzaak reed een auto met drie inzittenden een heuvel op en belandde op z’n kop in de Westeinder Plassen. Eén van de inzittenden kon het voertuig zelfstandig verlaten en schakelde de hulpdiensten in. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en schaalden op naar “Middel Duikalarm”. Brandweerduikers en agenten hebben de twee andere inzittenden uit het voertuig gehaald, zij zijn hierna gereanimeerd en met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hier zijn ze later overleden.

De politie heeft lange tijd onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De grote kraan van brandweer Haaglanden, kazerne Leidschenveen, kwam ter plaatse om het voertuig uit het water te halen.

Politiebericht:

Leimuiden – Twee inzittenden van een auto die zaterdagmorgen 3 augustus te water raakte aan de Herenweg zijn aan hun verwondingen overleden. Een derde inzittende raakte niet gewond.

Rond 06:16 uur raakte de auto door nog onbekende reden te water. Een van de drie inzittenden, een 32-jarige man uit Polen, kon op eigen kracht het water uit komen. Agenten die ter plaatse kwamen doken het water in om de overige twee inzittenden uit de auto te halen. Zij kregen daarbij hulp van duikers van de brandweer. Deze twee inzittenden, een 34-jarige vrouw en een man waarvan de leeftijd nog niet bekend is – beiden uit Polen – zijn gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas zijn zij in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden.

De 32-jarige man die niet gewond raakte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Foto’s Joshua Bos

   

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten