ZEVENHUIZEN – Rond 11.15 uur is een auto in brand geraakt tijdens een rit over de A12. Tussen Zevenhuizen en Bleiswijk vlogen de vlammen ineens uit de auto.

De bestuurder kon zijn auto op de vluchtstrook zetten en moest vervolgens toekijken hoe de voorzijde van zijn voertuig uitbrandde. Zelf raakte hij niet gewond bij de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto total loss raakte.

Tijdelijk is de A12 volledig geweest, maar al snel kon er weer één rijstrook opengesteld worden. Nadat de brandweer was vertrokken en de berger aan het werk kon, werd een tweede rijstrook geopend. Desondanks leverde het incident een uur vertraging op.

Een medewerker van Rijkswaterstaat meldde dat de brand vermoedelijk is ontstaan door een defecte brandstofslang; er lag over de vluchtstrook een flink spoor van de brandstof. Een druppel op de hete motor heeft waarschijnlijk voor de brand gezorgd. Vermeulen heeft uiteindelijk de vluchtstrook schoongemaakt. Hierna kon de weg weer volledig worden vrijgegeven.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen