Autobrand op de A12 bij Zevenhuizen levert flinke vertraging op

ZEVENHUIZEN – Rond 11.15 uur is een auto in brand geraakt tijdens een rit over de A12. Tussen Zevenhuizen en Bleiswijk vlogen de vlammen ineens uit de auto.

De bestuurder kon zijn auto op de vluchtstrook zetten en moest vervolgens toekijken hoe de voorzijde van zijn voertuig uitbrandde. Zelf raakte hij niet gewond bij de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto total loss raakte.

Tijdelijk is de A12 volledig geweest, maar al snel kon er weer één rijstrook opengesteld worden. Nadat de brandweer was vertrokken en de berger aan het werk kon, werd een tweede rijstrook geopend. Desondanks leverde het incident een uur vertraging op.

Een medewerker van Rijkswaterstaat meldde dat de brand vermoedelijk is ontstaan door een defecte brandstofslang; er lag over de vluchtstrook een flink spoor van de brandstof. Een druppel op de hete motor heeft waarschijnlijk voor de brand gezorgd. Vermeulen heeft uiteindelijk de vluchtstrook schoongemaakt. Hierna kon de weg weer volledig worden vrijgegeven.

Foto’s: Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten