Middelbrand in monumentaal pand aan de Herensteeg in Leiden

LEIDEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uitgebroken in een woning in een monumentaal pand aan de Herensteeg in Leiden. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

De brand was aanvankelijk begonnen als schoorsteenbrand en het woedde in het schoorsteenkanaal. Om hier bij te kunnen komen, moest er gedeeltelijk gesloopt gaan worden, wat een hele klus bleek te zijn in het oude pand. Daarnaast bleek de brand ook te smeulen in de balklaag van de verdieping. Uiteindelijk is het de brandweer gelukt om het vuur helemaal uit te krijgen en kon het sein brand meester worden gegeven.

Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Foto’s: Jelle Corstens

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten