Torenspits ingestort bij grote kerkbrand in Hoogmade

HOOGMADE – Op maandagmiddag is er rond 12.15 uur brand uitgebroken in de Room Katholieke Kerk in Hoogmade. Al snel bleek de brand dusdanig groot dat er flink werd opgeschaald. Binnen een uur was er opgeschaald naar “Zeer grote brand, GRIP 2”.

De brandweer liet via Twitter weten dat de brand is ontstaan door het afbranden van verf op het dak. Op meerdere plekken kwam de rook onder het dak vandaan, ook bij de toren. Later sloegen ook de vlammen uit het pand.

De brandweer roept mensen op om niet te komen kijken, zodat de hulpdiensten voldoende ruimte hebben en er is sprake van veel rookontwikkeling. De naastgelegen school is ontruimd, net als enkele woningen. Dit is mede vanwege het feit dat er ook val-/instortingsgevaar is. Tevens is er een NL alert verzonden om ramen en deuren gesloten te houden.

Meer info en foto’s volgen

Foto’s: Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten