Onrustige nacht in Leiden met meerdere branden

LEIDEN – In de nacht van zaterdag op zondag was het een drukte van belang voor de brandweer in Leiden. In totaal kreeg men zeven meldingen via P2000, waarvan drie buitenbranden en twee autobranden. Ook in Rijnsburg werd er tot drie keer toe een melding gedaan van een buitenbrand.

De eerste voertuigbrand was op de Langebrug; hierbij ging het om een brommer die in brand was geraakt. Door het vuur werd ook een fiets aangestraald. De brand was snel onder controle, maar de brommer kan wel als verloren worden beschouwd.

Op de Havikshorst was het ook raak met in totaal twee meldingen. Eerst was er een melding van een containerbrand, die anderhalf uur later werd opgevolgd door een voertuigbrand. Het ging in dit geval om een bestelbus die aan de achterzijde in brand stond. Door het snelle optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen; de bus is niet compleet verwoest. Met hydraulische gereedschap is de bus nog opengebroken om er zeker van te zijn dat het vuur ook binnen uit was.

In al deze gevallen wordt momenteel uitgegaan van opzet. De politie heeft sporen veilig kunnen stellen en zal een onderzoek instellen.

Foto’s: Jelle Corstens

Eerste zeven foto’s zijn van de bestelbus aan de Havikshorst, de onderste vijf van de brommer aan de Langebrug

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten