Omstanders redden man uit te water geraakte auto in Moordrecht

MOORDRECHT – Op dinsdagmiddag is er een auto te water geraakt bij de Middelweg in Moordrecht. Door nog onbekende oorzaak schoot het voertuig bij de bocht richting de Provincialeweg rechtdoor en belandde ondersteboven in de sloot. Omstanders bedachten zich geen moment en sprongen het water in om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De inmiddels gearriveerde politie vorderde vervolgens van een bestelbus de ladder om daarmee een brug te creëren. Even later kon de brandweer hierbij helpen en is er een menselijke ketting gevormd waarmee eerst het slachtoffer en daarna de redder op het droge geholpen kon worden. Beide mannen werden overgedragen aan de ambulancedienst, die zich over hen kon ontfermen. De bestuurder is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De dappere omstander kon na het opwarmen zelf weer naar huis.

Als gevolg van dit eenzijdige ongeval was de weg vanuit Gouda tijdelijk afgesloten. Een berger heeft het voertuig uit de sloot getakeld en meegenomen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe het voorval heeft kunnen gebeuren.

Foto’s: o.a. Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten