Brandweer verwijdert zuurstofflessen uit gekantelde bus op de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Aan het begin van de woensdagavond is een bestelbus gekanteld op de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder voor de melding van een beknelling.

Al snel bleek dat er geen sprake was van een beknelling; de bestuurster was al vrij snel uit het voertuig. Zij werd daarna gecontroleerd in de ambulance. Niet veel later werd de omgeving ruim afgezet rondom het gekantelde voertuig, waarbij ook een lantaarnpaal uit de grond werd gereden. Er bleken zuurstofflessen in de bus vervoerd te worden en men was bang voor ontploffingsgevaar.

De brandweer kwam om die reden alsnog naar de ongevalslocatie. Na een inspectie heeft men de zuurstofflessen uit de bus verwijderd en deze in de berm gelegd. Hierna heeft men met ademlucht nog andere goederen uit het voertuig gehaald, waarbij men ook klaar stond met een slang hoge druk. Deze inhoud is echter niet bekend gemaakt.

Na afloop heeft de brandweer, inmiddels bijgestaan door de adviseur gevaarlijke stoffen, de flessen leeg laten lopen. Nadat dit was gebeurd, kon de bus geborgen worden. Na een afsluiting van meerdere uren kon de weg weer vrijgegeven worden.

Foto’s: Rob de Jong, Rens den Oude & Remco Gerritsen

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten