Woningen ontruimd na ontstaan van lek in hoofdgasleiding in Moerkapelle

MOERKAPELLE – Rond kwart over tien is er een gaslek ontstaan in de hoofdgasleiding aan de Herenweg in Moerkapelle. Het gas spoot uit de leiding en mede om die reden schaalde de brandweer op naar Middel Hulpverlening.

Er waren freeswerkzaamheden waarbij de leiding is geraakt. Het frezen, tot ongeveer een halve meter diep voor de aanleg van mantelbuizen, veroorzaakte een gat in de leiding met een diameter van 16 cm. De brandweer zette een waterkanon op om het gas neer te slaan. Het gesis van het ontsnappende gas was tot op tientallen meters afstand te horen. De brandweer verrichte ook direct metingen in de omgeving.

Vier woningen werden (tijdelijk) ontruimd. Ongeveer een uur na het ontstaan van het lek meldde de brandweer dat netbeheerder Liander het gas had afgesloten. Hierdoor konden de medewerkers van de netbeheerder beginnen met de reparatie van de leiding. Of er nog woningen zonder gas zitten, is onbekend. Wel konden na het bericht dat er geen gas meer ontsnapte de ontruimde bewoners terug naar hun woningen. Ook de weg, die was afgesloten, kon weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Marco Hoope

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten