Black Lives Matter demonstratie in Leiden goed verlopen (VIDEO)

LEIDEN – Op zondagmiddag was er in Leiden een demonstratie tegen racisme. Deze vond plaats op sportvelden aan de Voorschoterweg, nadat een andere locatie (Lammermarkt) door de burgemeester verplaatst was.

Zover bekend zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. De ongeveer 2500 mensen hielden zich ook goed aan de coronamaatregelen. De organisatie had stippen aangebracht om aan te geven waar mensen konden staan om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Op de Lammermarkt, waar de manifestatie eerst stond gepland, was maar ruimte voor 1000 mensen en om die reden besloot de burgemeester de demonstatie te verplaatsen.

Er waren meerdere sprekers aanwezig. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest, op een zwarte piet na. Hij werd door de politie aangesproken en is daarna weer vertrokken.

Tegen vijf uur begon de uitloop van alle aanwezigen. Om dit in goede (en veilige) banen te leiden, is de Churchilllaan vanaf de Voorschoterweg afgesloten.

Video: Jelle Corstens

 

Foto’s: Jelle Corstens, Josh Walet & Wouter Hoeben

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten