Zeer grote brand in De Kwakel, brandweer uit Leimuiden assisteert

De Kwakel – Aan de Achterweg in De Kwakel is zondag aan het begin van de middag een flinke brand uitgebroken bij een kassencomplex. De brandweer schaalde op naar “Zeer Grote Brand”. De rook van de brand was van veraf te zien, via onze tiplijn (06-26923930) kregen wij foto’s dat de rook in Alphen aan den Rijn goed zichtbaar was.

Net na 12:00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse stonden er pallets en kratten voor een kas in brand. De brand breidde zich snel uit en sloeg over naar de kas. Meerdere tankautospuiten en hoogwerkers werden ingezet bij de brandbestrijding. Onder ander een tankautospuit uit Leimuiden kwam ter plaatse.

Om voldoende water te krijgen voor de brandbestrijding werd er een watertransport opgebouwd, water werd onder andere uit de Ringvaart gehaald. Middels een blusrobot heeft de brandweer een stoplijn, een muur van water, gecreëerd in het pand om zo de brand tegen te houden.

Even voor 15:00 uur was de brand onder controle. De brand werd bestreden door eenheden uit onder andere Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Hoofddorp, Leimuiden en Uithoorn. Bij de brand raakte niemand gewond.

Foto’s Joshua Bos

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten