Blikseminslag oorzaak van verwoestende brand in Alphen

Alphen aan den Rijn – De zeer grote brand die vrijdag op zaterdag nacht plaatsvond is waarschijnlijk ontstaan door blikseminslag. Door de brand werden twee historische panden langs de Oude Rijn verwoest, de brandweer is uren bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen.

Volgens de politie is er geen andere aanwijzing dan dat blikseminslag de oorzaak is geweest. Hoewel het nooit honderd procent bewezen kan worden is dit het enigste scenario waar rekening mee wordt gehouden.

Eerder maakte de burgemeester al bekend dat brandstichting uitgesloten kon worden. Diezelfde nacht waren er door bliksem inslag ook al twee branden in onze regio, in Gouda en Waddinxveen.

Foto’s en video Josh Walet en Joshua Bos

 

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten