Zeer grote brand verwoest loods aan de Zilkerduinweg in De Zilk (video-update)

De Zilk – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uitgebroken in een loods aan de Zilkerduinweg in De Zilk. Deze brand werd vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand.

Voorheen zat een kringloopwinkel gevestigd in het pand, maar volgens omwonenden zou de loods nu leeg staan. Echter meldde een woordvoerder van de brandweer op twitter dat de zoutloods van de provincie in brand stond. Naastgelegen woning werden afgeschermd om uitbreiding van de brand te voorkomen. De de N206 ging in beide richtingen dicht.

Later is er een kraan ingezet om te helpen met het slopen. Voor de waterwinning werd ook de dompelpompunit ingezet, die over ongeveer 700 meter werd uitgerold. Ongeveer 3 uur na de brandmelding meldde de brandweer dat de laatste brandhaarden waren geblust. Tijdens de brand werd ook het bos- en duingebied nauwlettend in de gaten gehouden.

Foto’s: Jasper van Reenen en Jelle Corstens


Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten