Middelbrand in woning boven café in Leiden

LEIDEN – Een defect in een ventilator was op vrijdagmiddag de oorzaak van een brand in een woning boven een café aan de Rijnsburgersingel in Leiden. De brand die ontstond werd opgeschaald naar middelbrand.

Door de brand raakte een waterleiding lek, die daarmee weer hielp de brand te bestrijden. Uiteindelijk wist de brandweer het vuur al snel definitief te doven. Wel was er veel rookontwikkeling in het pand en ook zou de brand in de tussenruimtes terecht zijn gekomen. Het café heeft door de brand en het blussen daarvan, inclusief de kapotte waterleiding, waterschade opgelopen. Naast gelegen panden zijn nog gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Foto’s: Jelle Corstens

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten