Waterschade in schoolgebouw door lekke waterafvoer in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Op vrijdagmiddag heeft de hevige regenbui voor schade gezorgd in de Bethelschool aan de Peter Zuidlaan in Waddinxveen.

Door het plafond loopt een inpandige (regen)waterafvoer, welke al lek bleek te zijn aan de bovenzijde van de leiding. Door de hevige regenval overstroomde deze goot waardoor het water het gebouw inliep. De brandweer heeft hierop ervoor gezorgd dat er geen water meer in deze afvoer terecht kon komen. dit heeft men gedaan door zand, vanuit de zandbak van de school, in een zak te doen en deze vervolgens op de bewuste invoerplek te leggen.

Ook elders langs het dak zijn regenpijpen vrijgemaakt, welke niet meer volledig werkten door onder andere afgevallen bladeren en takken. Ook een put is leeggeschept. De gemeente is, als verhuurder van het pand, in kennis gesteld en ook Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de schade in kaart te brengen. Het bewuste pand wordt nog tot de Kerst gebruikt, hierna gaat de school over naar een nieuw pand.

Foto’s: Rob de Jong

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten