EOD ingezet na aantreffen van handgranaat uit WOII in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Op dinsdagmiddag is er door kinderen een handgranaat uit het water gevist. De kinderen zagen iets liggen en raapten dit op. Dit gebeurde bij de IJzerweg in Alphen. Al snel werd hiervoor, naast de explosieven verkenning van de politie, de EOD van de Koninklijke Landmacht gealarmeerd.

Het bleek te gaan om een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog. De omgeving werd na de vondst van het explosief ruim afgezet. Nadat de EOD met spoed was aangekomen, heeft men besloten om de granaat elders tot ontploffing te brengen. Dit is gebeurd aan de Maatschapslaan, waar het projectiel werd begraven om op deze manier de schade voor de omgeving te beperken.

Dit item is mede tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

Foto’s: Josh Walet

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten