Zeven personen te water na aanvaring op de Rijn in Valkenburg

Valkenburg – Dinsdagavond heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen een duwboot met duwbak en een sloep. Na de aanvaring raakte zeven personen te water volgens een woordvoerder.

Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur nabij de Joop van der Reijdenbrug in Valkenburg. Door onbekende oorzaak botste de twee vaartuigen met elkaar en raakte de opvarende van de sloep te water. Omstanders hebben één slachtoffer uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd, hulpdiensten namen de reanimatie vervolgens over. Zes andere opvarende konden zelfstandig de kant bereiken. Er kwamen zeven ambulances en diverse duikteams van de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg zochten de brandweerduikers de Rijn af naar mogelijke slachtoffers, na dat bekend werd dat er niemand meer vermist was werd de zoekactie gestaakt.

Alle opvarenden zijn in verschillende ambulances ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, hun toestand is onbekend.. De politie (Landelijke Eenheid) gaat onderzoek doen naar de toedracht van de aanvaring. Het vaarwegverkeer is voorlopig gestremd.

Foto’s Jelle Corstens, Wouter Hoeben en Jasper van Reenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de website van Avilet

 

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten