Gezonken roeiboot na aanvaring in Valkenburg geborgen

Valkenburg – De roeiboot die dinsdagavond zonk na een aanvaring is woensdag geborgen. Bij de aanvaring raakte zeven personen te water, één persoon moest gereanimeerd worden en ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dinsdagavond botste een duwboot met duwbak frontaal op een roeiboot, dit gebeurde nabij de Joop van der Reijdenbrug over de Oude Rijn. Diverse firma’s zijn woensdag bezig geweest met de berging van de gezonken negenmeter lange roeiboot.

Er werd ondermeer een duiker ingezet om de roeiboot aan de kraan vast te koppelen. Onder toeziend oog van de VOA Water van de Landelijke Eenheid, en tientallen toeschouwers, werd de sloep uit het water gehaald. De roeiboot word meegenomen voor nader onderzoek. De vaarweg tussen Leiden en Katwijk is sinds dinsdagavond afgesloten geweest en kon woensdag weer open.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de website van Avilet

 

Over de Auteur

Gerelateerde berichten

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten