Leiden – In restaurant/café Catootje aan de Markt aan de Leidse Kaasmarkt heeft woensdagavond een korte maar felle brand gewoed. Er werd opgeschaald naar “Middelbrand”.

Even voor 21:00 uur brak er brand uit in het restaurant. De meldkamer schaalde direct op naar “Middelbrand” waardoor er meerdere brandweereenheden naar het incident werden gestuurd. Ter plaatse kwam er veel rook uit het pand.

Om toegang te verschaffen tot het pand heeft de brandweer een deur moeten forceren. Hierna werd er begon met blus- en sloopwerkzaamheden. De autoladder van de brandweer is ingezet om een goed beeld te krijgen van het dak van het pand.

De brand zou gewoed hebben in bar gedeelte van het pand, de oorzaak hiervan is onbekend. Niemand raakte gewond bij de brand.

Foto’s Jelle Corstens, Tom van Giezen en Wouter Hoeben

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten