Lisse – Bij tuincentrum Overvecht aan de Heereweg in Lisse is maandagmiddag brand uitgebroken. Het gaat om een zeer grote brand.

Rond 12.45 uur werd er melding gedaan van een uitslaande brand, al snel werd er opgeschaald tot zeer grote brand en werd het sein GRIP1 afgegeven. De veiligheidsregio roept via twitter op om ruimte te maken voor de hulpdiensten. De brand in het tuincentrum is uitslaand en er komen dikke zwarte rookwolken vrij. Ook zijn er explosies te horen, dat zijn gasflessen volgens een woordvoerder.

Twee brandweermannen zijn bij de brand gewond geraakt, vermoedelijk door de explosie van gasflessen werden zijn door brokstukken geraakt. Volgens een woordvoerder maken zij het naar omstandigheden goed.

Het tuincentrum werd verbouwd, vermoedelijk is ter tijdens laswerkzaamheden brand uitgebroken. De brandweer zal nog een groot deel van de dag bezig zijn met het blussen van de brand. Het tuincentrum moet als verloren worden beschouwen, de brandweer zet in om overslag naar naastgelegen panden te voorkomen. Bij de brand zijn 7 tankautospuiten, twee autoladders, één hoogwerken en diverse ondersteunende brandweerwagens ingezet. De brandweer van o.a. Lisse, Noordwijk, Leiden, Rijnsburg, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Voorhout zijn ingezet.

Video ingezonden via Whatsapp-Tiplijn

 

Foto’s Pieter Post en Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten