Capelle aan den IJssel – Op zondagochtend is aan de Lylantse baan, een zeer grote brand uitgebroken. De brand woedde in eerste instantie in een meubelzaak.

De brandweer die met veel voertuigen en materieel ter plaatse kwam, schaalde op naar ‘Grip 2’. Dit vanwege de omvang van de brand. Er werd gebruik gemaakt van NL-Alert om mensen te waarschuwen om ramen en deuren te sluiten zodra er hinder werd onder vonden van de rook. Het pand welke volledig in de brand stond sloeg over naar een 2e pand.

Een droneteam van de brandweer wist een goed overzicht te maken van de brandhaarden. Rond 15.00u, werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Naar verwachting nemen de nablus werkzaamheden nog geruime tijd in beslag.

Foto’s: Joey Heijstek en Rens den Oude

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten